Ga naar de inhoud

Herkenning verkeersborden (AI)

  • door

Gemeente Rotterdam gebruikt sinds vorige week het ScanGo Streetwise Verkeersborden detectie systeemvoor het geautomatiseerd schouwen en detecteren van verkeersborden in Rotterdam. Met kleinecamera’s die in een gemeentelijk voertuig zijn geplaatst worden verkeersborden automatisch herkenden geidentificeerd.

Vanwege privacy worden alleen de uitsneden van de verkeersborden bewaard en wordt blurring toegepast. Met het ScanGo Streetwise platform worden alle borden in kaart gebracht en zijn vervolgens raadpleegbaar.

Deze informatie zal ook worden gebruikt ter ondersteuning bij bezwaarprocedures om aan te tonen dat er daadwerkelijk een bord stond. De toepassingen zijn nog breder : zo signaleert ScanGo ook als er een bord geheel verdwenen is uit het straatbeeld. Er kan dan automatisch actie worden uitgezet om het bord te vervangen.


Het huidige project wordt in nauwe samenwerking met de gemeente en Arvoo imaging products uitgevoerd.. Meer informatie ? info@scango.nl#innovatie #ai #verkeersborden #roadsigns #handhaving iHandhavingSee translation

Translate »