Ga naar de inhoud

Handhaving as a Service (HaaS)

  • door

Terug

Met de komst van de scanauto is het registreren van parkeerproblemen een stuk makkelijker en efficiënter geworden. Maar hoe zit dat met andere overlast? Waarom kunnen scanauto’s en -scooters hier ook niet meteen op handhaven? Met dat idee startten Qyan Tabak en Erwin Nikkels ScanGo. Het doel: efficiënter werken op het gebied van handhaving. Dat werkt, want behalve in diverse Nederlandse gemeentes is het systeem inmiddels tot in Dubai in gebruik.

Erwin Nikkels: “We hebben een achtergrond in onder meer brede handhaving en zagen dat het handmatig scannen van par- keerproblemen en andere overlast in de openbare ruimte niet efficiënt meer was. Zo werden er veel auto’s gecontroleerd die gewoon goed geparkeerd stonden en ook netjes betaald hadden. In grote gemeentes heb je het dan al gauw over honderden mensen die zo werkten. Vandaar dat we

nu ook oplossingen bieden voor het actief monitoren van de buitenruimte. Denk aan bijplaatsingen van afval, lantaarnpaal controles, enzovoort.

Handhaving automatiseren

“Met de komst van de scanauto kan er veel efficiënter worden gewerkt,” aldus Nikkels. “Tegelijkertijd zien we een verschuiving van taken……………..

Download volledige artikel

Translate »